Aínda que me vexades coa porta pechada, teño o corazón aberto e, con el, douvos a benvida. Son o muíño que durante este curso 2011-2012 acompañarei a todos os que queiran achegarse ó meu rodicio: alumnado, familias, mestres... Muiñando coas Matemáticas e a Lingua coñeceremos moitos aspectos do noso entorno: arquitectura popular, xogos, oficios tradicionais, ditos e refráns, costumes, festas... Ánimo! Entre todos podemos conseguir que o noso traballo sexa "fariña doutro costal".




martes, 1 de noviembre de 2011

LA RECETA DEL CROISSANT

El jueves pasado fuimos a la panadería de Morpeguite. El panadero nos recibió a la entrada de su negocio y, con mucha paciencia, nos explicó muchos aspectos relacionados con su trabajo: medidas de higiene, máquinas, ingredientes, recetas... hasta nos contó la historia del pan y nos dejó hacer croissants.

Todos estuvimos muy atentos y tomamos nota de lo que nos iba comentando. Ahora, con toda la información que tenemos, vamos a contar como se elaboran los croissants y por qué tienen esa forma de media luna.

Clicando en la fotografía verás unas pautas para organizar el trabajo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario